Alles Over de RD Waarde Glaswol: Uw Expert Gids | Ons Bedrijf

seluk-beluk-kepribadian-highly-sensitive-person
Kindly-smiling-old-man-Stock-Photo

+5.000 huiseigenaren gingen u voor!

Vind een isolatiespecialist uit uw regio!
Vul uw gegevens in zodat we kunnen controleren of we een specialist in de buurt hebben!
Vink aan wat voor u van toepassing is:
Vul uw gegevens in zodat we contact met u kunnen opnemen voor meer informatie

Alles Over de RD Waarde Glaswol: Uw Expert Gids | Ons Bedrijf

rd waarde glaswol

Alles Over de RD Waarde Glaswol: Uw Expert Gids | Ons Bedrijf

Welkom bij Isolatie Totaal Nederland B.V.! Als experts op het gebied van isolatie zijn we hier om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor uw isolatieproject. In deze uitgebreide gids ontdekt u alles wat u moet weten over de RD waarde van glaswol. Of u nu een consument bent die zijn woning wil isoleren of een bedrijfseigenaar die energie wil besparen, ons betaalbare en effectieve isolatiemateriaal kan voor iedereen profijt opleveren.

Glaswol isolatie is een populaire keuze vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen en betaalbaarheid. In dit artikel leggen we uit wat glaswol isolatie is en waarom het zo effectief is bij het besparen van energie. Daarnaast zullen we de RD waarde van glaswol bespreken, waarom dit belangrijk is voor isolatie en hoe u maximaal voordeel kunt halen uit uw investering in glaswol isolatie.

Belangrijkste Takeaways:

 • De RD waarde van glaswol is van cruciaal belang bij het kiezen van isolatiemateriaal.
 • Glaswol isolatie is een betaalbare en effectieve manier om energie te besparen.
 • Het isoleren met glaswol kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en een comfortabele en energiezuinige leefomgeving.
 • Onze experts kunnen u helpen bij het aanvragen en benutten van subsidies voor glaswol isolatie.
 • Met onze gratis isolatie check ontdekt u de mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand en ontvangt u een persoonlijk advies op maat.

Wat is Glaswol Isolatie?

Glaswol isolatie is een van de meest populaire isolatiematerialen die worden gebruikt voor een verscheidenheid aan isolatieprojecten. Het is gemaakt van gerecyclede glasvezels die zijn samengevoegd tot rollen of platen. Het materiaal heeft uitstekende isolatie-eigenschappen, waardoor het een ideale keuze is voor het isoleren van zowel woningen als bedrijfspanden.

Glaswol isolatie heeft een hoge dichtheid en biedt een uitstekende geluids- en warmte-isolatie. Het is niet alleen energiezuinig, maar biedt ook een comfortabele en gezonde leefomgeving, doordat het de luchtvochtigheid reguleert en vocht en schimmelvorming voorkomt.

Wat zijn de eigenschappen van Glaswol Isolatie?

Glaswol isolatie heeft verschillende eigenschappen die het tot een ideale keuze maken voor isolatieprojecten:

Eigenschap Voordelen
Uitstekende geluids- en warmte-isolatie Verhoogt comfortniveau, bespaart energie en vermindert geluidsoverlast.
Hoge dichtheid Voorkomt luchtstromen en vermindert warmteverlies.
Brandwerend Biedt extra veiligheid en bescherming in geval van brand.
Duurzaam en milieuvriendelijk Gemaakt van gerecyclede materialen, gaat lang mee en is volledig recyclebaar.

Bovendien is glaswol isolatie erg flexibel en gemakkelijk te installeren op verschillende plaatsen in uw pand. Het kan worden gebruikt voor het isoleren van daken, muren, vloeren, zolders en meer.

Wilt u meer informatie over glaswol isolatie en hoe het kan bijdragen aan een energiezuinige en comfortabele leefomgeving? Neem dan contact op met Isolatie Totaal Nederland B.V. en ontdek onze betaalbare en kwalitatieve isolatieoplossingen.

glaswol isolatie

De Voordelen van Glaswol Isolatie

Isolatie Totaal Nederland B.V. biedt hoogwaardige en betaalbare glaswol isolatieoplossingen voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Onze ervaren experts kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste RD waarde glaswol isolatiemateriaal, afhankelijk van uw specifieke isolatiebehoeften.

Waarom zou u kiezen voor glaswol isolatie? Er zijn meerdere voordelen die glaswol isolatie een populaire keuze maken bij isolatieprojecten:

 • Glaswol isolatie is eenvoudig te installeren en dus snel aan te brengen, wat de arbeidskosten laag houdt.
 • Glaswol isolatie heeft een hoge RD-waarde, waardoor het zeer effectief is in het isoleren van uw huis of bedrijfspand.
 • Het biedt een uitstekende geluidsisolatie en draagt bij aan het verbeteren van de akoestiek in gebouwen en woningen.
 • Glaswol isolatie is duurzaam en gaat lang mee, waardoor u op de lange termijn kosten bespaart.
 • Het materiaal is milieuvriendelijk en recyclebaar, wat bijdraagt aan een duurzamere en groenere toekomst.
 • Glaswol isolatie is ook brandveilig en draagt daardoor bij aan een veiligere woon- en werkomgeving.

Daarnaast draagt de hoge RD waarde van glaswol isolatiemateriaal bij aan een betere isolatie. Dit betekent dat u minder warmteverlies heeft, wat kan leiden tot lagere energierekeningen. Dankzij de uitstekende isolerende werking van glaswol kunt u tot wel 30% besparen op uw energierekening.

glaswol isolatie

“Onze klanten zijn zeer tevreden met de voordelen van glaswol isolatie en de besparingen die het oplevert. Wij raden het gebruik van glaswol isolatiemateriaal ten zeerste aan voor een comfortabele en energiezuinige leef- en werkomgeving.”

Kies voor de voordelen van glaswol isolatie en investeer in uw toekomstige besparingen. Neem contact op met Isolatie Totaal Nederland B.V. voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het isoleren met glaswol.

De RD Waarde van Glaswol

Als u op zoek bent naar geschikt isolatiemateriaal voor uw project, is het belangrijk om te begrijpen wat de RD waarde van het materiaal betekent. De RD waarde staat voor de warmteweerstand van het isolatiemateriaal en het beïnvloedt de isolerende werking. Hoe hoger de RD waarde, hoe beter het isolatiemateriaal de warmte vasthoudt.

Glaswol is een uitstekend isolatiemateriaal met een hoge RD waarde. Dit komt omdat glaswol bestaat uit dunne glasvezels die op een speciale manier zijn samengevoegd. Hierdoor ontstaan er veel luchtzakjes tussen de vezels, die ervoor zorgen dat glaswol goed isoleert. Bovendien heeft glaswol een hoge dichtheid, wat ook bijdraagt aan de isolerende werking.

Wat is de RD waarde van glaswol?

De RD waarde van glaswol varieert tussen de 2,5 en 6,0 m²K/W, afhankelijk van de dikte van het materiaal. Dit betekent dat glaswol een uitstekende warmteweerstand heeft en goed isoleert. Bij het kiezen van glaswol isolatiemateriaal is het dus belangrijk om te letten op de RD waarde en de dikte van het materiaal.

Als u bijvoorbeeld een hoge isolatiewaarde wilt behalen, kunt u kiezen voor dikkere glaswol dekens met een hogere RD waarde. Dit zal resulteren in een betere isolatie en een hogere energiebesparing.

Hoe wordt de RD waarde berekend?

De RD waarde wordt berekend door de dikte van het isolatiemateriaal te delen door de lambdawaarde van het materiaal. De lambdawaarde geeft aan hoeveel warmte er per seconde door één vierkante meter isolatiemateriaal gaat, bij een temperatuurverschil van één graad Celsius. Hoe lager de lambdawaarde, hoe beter de isolerende werking van het materiaal.

De RD waarde van glaswol wordt dus beïnvloed door de dikte van het materiaal en de lambdawaarde. Bij het kiezen van glaswol isolatiemateriaal is het belangrijk om te letten op beide waarden om de juiste keuze te maken voor uw isolatieproject.

rd waarde glaswol

Kortom, de RD waarde van glaswol is een cruciaal kenmerk bij het kiezen van isolatiemateriaal. Glaswol heeft een uitstekende RD waarde en is daarom een populaire keuze bij isolatieprojecten. Of u nu uw huis, bedrijfspand of industrieel gebouw wilt isoleren, Isolatie Totaal Nederland B.V. biedt voordelige en efficiënte oplossingen met glaswol isolatiemateriaal. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek de mogelijkheden voor uw isolatieproject.

Isoleren met Glaswol

Glaswol isolatiemateriaal is een uitstekende keuze voor het isoleren van uw woning of bedrijfspand. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken en heeft een hoge isolatiewaarde. Door te isoleren met glaswol kunt u flink besparen op uw energiekosten en bijdragen aan een energiezuinige leefomgeving.

Maar hoe gaat u te werk bij het isoleren met glaswol? Hieronder bespreken we de stappen die u kunt volgen:

 1. Bepaal welke oppervlakken u wilt isoleren en bereken de benodigde hoeveelheid glaswol isolatiemateriaal.
 2. Zorg voor de juiste veiligheidsmaatregelen, zoals het dragen van handschoenen en een stofmasker.
 3. Plaats de glaswol isolatiematten tussen de spanten, balken of studs. Zorg dat de matten goed tegen elkaar aansluiten om kieren en naden te voorkomen.
 4. Snij de matten op maat met een isolatiemes of schaar. Voorkom dat er te veel druk wordt uitgeoefend op het materiaal om verzakking te voorkomen.
 5. Dek de isolatielaag af met een dampremmende folie om vochtproblemen te voorkomen. Zorg ervoor dat de folie goed aansluit op de muren, vloeren en daken.

Isoleren met glaswol isolatiemateriaal is relatief eenvoudig en kunt u zelf uitvoeren. Om verzekerd te zijn van een optimale isolatie en een maximaal rendement, raden we u aan om advies te vragen bij onze experts van Isolatie Totaal Nederland B.V.

isoleren met glaswol

Glaswol isolatiemateriaal is gemakkelijk te verwerken en heeft een hoge isolatiewaarde.

Subsidie op Glaswol Isolatie

Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. helpen we u niet alleen met het kiezen van de beste isolatieoplossingen, maar ook met het besparen op uw investering. Wist u dat er momenteel verschillende subsidies beschikbaar zijn voor glaswol isolatie? Deze subsidies worden aangeboden door de overheid en energieleveranciers en kunnen u helpen aanzienlijk te besparen op uw isolatieproject.

Onze experts zijn op de hoogte van de laatste subsidiemogelijkheden en begeleiden u graag bij het aanvragen en benutten van deze subsidies. Zo kunt u profiteren van een lagere investering en een nog snellere terugverdientijd op uw isolatie.

Subsidie op uw isolatie

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor isolatiemaatregelen, waaronder glaswol isolatie. De overheid biedt bijvoorbeeld een subsidie aan voor woningeigenaren die investeren in isolatie, genaamd de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Daarnaast bieden energieleveranciers zoals Eneco, Essent en Nuon ook diverse subsidies en kortingen aan op isolatiemateriaal. Hierbij geldt vaak dat hoe meer energie u bespaart, hoe hoger de subsidie of korting is.

Onze experts helpen u graag bij het in kaart brengen van de subsidiemogelijkheden en het aanvragen van de juiste subsidies. Zo kunt u optimaal profiteren van de voordelen van glaswol isolatie.

subsidie op glaswol isolatie

Neem contact op met Isolatie Totaal Nederland B.V. voor meer informatie over de beschikbare subsidie mogelijkheden en hoe wij u kunnen helpen besparen op uw isolatieinvestering.

Energiebesparing met Glaswol Isolatie

Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. zijn we ervan overtuigd dat het isoleren van uw woning of bedrijfspand met glaswol isolatiemateriaal kan resulteren in aanzienlijke energiebesparingen. Maar hoe werkt dit precies en hoeveel kunt u besparen?

Glaswol isolatie heeft een hoge isolatiewaarde dankzij de RD waarde van het materiaal. Dit houdt in dat het isolatiemateriaal een hoge weerstand biedt tegen warmteverlies en warmteoverdracht. Hierdoor blijft de warmte in de ruimte behouden en hoeft u minder te stoken om de gewenste temperatuur te bereiken. Het resultaat? Een vermindering van uw energieverbruik en lagere energierekeningen!

De exacte besparing die u kunt realiseren hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de isolatiewaarde van de rest van het pand en uw persoonlijke energieverbruik. Toch kunnen we een ruwe schatting geven van de mogelijke besparing.

Grootte van de ruimte Potentiele besparing per jaar
Kleine slaapkamer €50 – €75
Gemiddelde woonkamer €200 – €250
Grote bedrijfsruimte €500 – €1000+

Bovenop de energiebesparing, draagt de juiste isolatie bij aan een comfortabele en energiezuinige leefomgeving. De isolatiewaarde van glaswol zorgt ervoor dat de temperatuur in uw woning of bedrijfspand gelijkmatiger verdeeld blijft. Hierdoor heeft u minder last van tocht en koude plekken en hoeft u minder te stoken voor een aangename leefomgeving.

Al met al kan glaswol isolatie een slimme investering zijn die zich op lange termijn terugverdient. Onze experts helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes voor uw isolatieproject en het berekenen van uw potentiele besparing. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van glaswol isolatie.

glaswol isolatie

Gratis Isolatie Check: Ontdek de Mogelijkheden

Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. bieden we een gratis isolatie check aan voor uw woning of bedrijfspand. Met onze jarenlange expertise op het gebied van isolatie kunnen we u voorzien van een persoonlijk advies op maat.

Tijdens de isolatie check kijken we naar de huidige staat van uw isolatie en beoordelen we welke verbeteringen mogelijk zijn. We brengen in kaart waar warmteverlies optreedt en hoe we dit kunnen verminderen door middel van efficiënte isolatieoplossingen.

Wat kunt u verwachten van onze gratis isolatie check?

Onze experts zullen u voorzien van een overzichtelijk rapport met daarin:

 • Een evaluatie van de huidige staat van uw isolatie
 • Advies op maat voor het verbeteren van uw isolatie
 • De mogelijkheden voor glaswol isolatie
 • Een indicatie van de besparingen die u kunt realiseren met een goede isolatie

Bovendien geven we u direct inzicht in de beschikbare subsidiemogelijkheden voor uw isolatieproject. Zo kunt u optimaal profiteren van de voordelen van onze glaswol isolatieoplossingen.

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis isolatie check en ontdek de mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand. Bespaar energie en geld met de juiste isolatiekeuzes!

gratis isolatie check

Conclusie

Als experts op het gebied van isolatie kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de RD waarde van glaswol is bij het maken van de juiste keuzes voor uw isolatieproject. Door te kiezen voor glaswol isolatie met de juiste RD waarde, kunt u genieten van aanzienlijke energiebesparingen en een comfortabele leefomgeving.

Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. bieden we voordelige en efficiënte glaswol isolatieoplossingen voor zowel consumenten als bedrijven. Onze gratis isolatie check helpt u om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand. Onze experts beoordelen uw huidige isolatie en brengen in kaart welke verbeteringen mogelijk zijn.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en profiteer van onze expertise op het gebied van glaswol isolatie. Bespaar energie en geld met de juiste isolatiekeuzes.

Investeer in uw toekomst met glaswol isolatie

Door te kiezen voor glaswol isolatie investeert u niet alleen in uw eigen toekomst, maar draagt u ook bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal. Samen kunnen we energie besparen en de CO2-uitstoot verminderen.

Kies voor de voordelige en efficiënte oplossingen van Isolatie Totaal Nederland B.V. en profiteer van de vele voordelen van glaswol isolatie. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes voor uw isolatieproject en het realiseren van optimale energiebesparingen.

Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie en advies op maat.

FAQ

Wat is de RD waarde van glaswol?

De RD waarde van glaswol geeft de warmteweerstand aan van het isolatiemateriaal. Het is een maat voor de isolerende werking. Hoe hoger de RD waarde, hoe beter het materiaal isoleert tegen warmteverlies.

Wat is glaswol isolatie?

Glaswol isolatie is een vorm van isolatiemateriaal gemaakt van glasvezels. Het wordt gebruikt om warmteverlies te verminderen en thermische isolatie te bieden aan gebouwen. Het is een populair materiaal vanwege de goede isolerende eigenschappen en de betaalbaarheid ervan.

Wat zijn de voordelen van glaswol isolatie?

Glaswol isolatie biedt verschillende voordelen. Het helpt energie te besparen door warmteverlies te verminderen, het zorgt voor een comfortabele leefomgeving door koudebruggen te voorkomen en het kan helpen geluidsoverdracht te verminderen. Daarnaast is glaswol isolatie duurzaam, brandveilig en gemakkelijk te installeren.

Hoe wordt de RD waarde van glaswol berekend?

De RD waarde van glaswol wordt berekend door de dikte van het materiaal te delen door de warmtegeleidingscoëfficiënt. Hoe hoger de RD waarde, hoe beter de isolerende werking van het materiaal.

Hoe kan ik effectief isoleren met glaswol?

Om effectief te isoleren met glaswol, is het belangrijk om het materiaal correct te installeren. Zorg ervoor dat er geen kieren of openingen zijn waar warmte kan ontsnappen. Volg de instructies van de fabrikant en raadpleeg indien nodig een professionele isolatiespecialist voor advies.

Komt glaswol isolatie in aanmerking voor subsidies?

Ja, glaswol isolatie komt vaak in aanmerking voor subsidies en andere financiële voordelen. Het is raadzaam om de lokale regelgeving en subsidiemogelijkheden te controleren om te zien of u in aanmerking komt voor subsidie op uw isolatieproject.

Hoeveel energie kan ik besparen met glaswol isolatie?

Met glaswol isolatie kunt u aanzienlijk energie besparen. Het isolatiemateriaal helpt warmteverlies te verminderen, waardoor uw energieverbruik wordt verminderd. Dit kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en lagere energierekeningen, mogelijk tot wel 50%.

Kan ik een gratis isolatie check krijgen?

Ja, wij bieden een gratis isolatie check aan. Onze isolatie-experts beoordelen uw huidige isolatie en geven advies op maat over mogelijke verbeteringen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een gratis isolatie check.

Wilt u informatie per mail ontvangen?

Vul hier onder uw gegevens in...

Ontdek binnen enkele minuten

Vul hier onder het formulier in

Vul uw gegevens in zodat we kunnen controleren of we een specialist in de buurt hebben!
Vink aan wat voor u van toepassing is:
Vul uw gegevens in zodat we contact met u kunnen opnemen voor meer informatie

Tonzon Brochure

Download de PIR Platen Brochure

Download de EPS Bodemparels HR++ Brochure