Creëer Jouw Groene Gevel Zelf – Stap voor Stap

seluk-beluk-kepribadian-highly-sensitive-person
Kindly-smiling-old-man-Stock-Photo

+5.000 huiseigenaren gingen u voor!

Vind een isolatiespecialist uit uw regio!
Vul uw gegevens in zodat we kunnen controleren of we een specialist in de buurt hebben!
Vink aan wat voor u van toepassing is:
Vul uw gegevens in zodat we contact met u kunnen opnemen voor meer informatie

Creëer Jouw Groene Gevel Zelf – Stap voor Stap

groene gevel zelf maken

Creëer Jouw Groene Gevel Zelf – Stap voor Stap

Wil je graag een groenere en duurzamere omgeving creëren, en daarbij de waarde van je woning verhogen? Dan kun je dit gemakkelijk doen door zelf een groene gevel te maken! In deze handige gids lees je hoe je stap voor stap zelf een groene gevel kunt maken en je woning kunt omtoveren tot een groen paradijs. Met de hulp van Isolatie Totaal Nederland B.V. als jouw betrouwbare partner kun je voordelig en betaalbaar zelf een groene gevel maken die bijdraagt aan een gezondere leefomgeving en de waarde van je woning verhoogt. Bovendien is het niet alleen geschikt voor consumenten, maar ook voor bedrijven die hun pand een positieve uitstraling willen geven.

Belangrijkste punten:

 • Je kunt zelf een groene gevel maken om een groenere en duurzamere omgeving te creëren en de waarde van je woning te verhogen.
 • Isolatie Totaal Nederland B.V. kan je helpen bij het realiseren van jouw droomgroene gevel.
 • Een groene gevel is voordelig en betaalbaar, en geschikt voor zowel consumenten als bedrijven.
 • Een groene gevel kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving en de waarde van je woning verhogen.
 • Vraag nu een gratis offerte aan en begin vandaag nog met het realiseren van jouw droomgroene gevel!

Waarom kiezen voor een groene gevel?

Verhoging van de woningwaarde

Een groene gevel is meer dan alleen een prachtig uitzicht op planten en bloemen. Het is een duurzame keuze voor uw woning of bedrijfspand. Naast het feit dat het bijdraagt aan een gezondere leefomgeving, heeft het ook een verhogend effect op de waarde van uw woning. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een groene gevel vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt.

U kunt hiermee een statement maken en uw pand een unieke uitstraling geven. Bovendien is het goed voor het milieu en draagt het bij aan een betere luchtkwaliteit. Kies voor duurzaamheid en verrijk uw pand met de natuurlijke schoonheid van een groene gevel.

Voordelen van een groene gevel Verhoging van de woningwaarde
 • Gezondere luchtkwaliteit
 • Isolatie van uw pand
 • Mooi uitzicht en een unieke uitstraling
 • Bijdrage aan een duurzame leefomgeving
Een groene gevel kan de waarde van uw woning met wel 10% verhogen!

Isolatie Totaal Nederland B.V. is uw betrouwbare partner voor het maken van uw groene gevel. Wij bieden voordelige en betaalbare oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven. Door het plaatsen van een groene gevel kunt u uw pand verrijken met de natuurlijke schoonheid van planten en bloemen en tegelijkertijd uw investering laten uitbetalen.

Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw droomgroene gevel.

De voordelen van zelf een groene gevel maken

groene gevel zelf maken

Als u ervoor kiest om zelf een groene gevel te maken, kunt u profiteren van diverse voordelen. Ten eerste is het een voordelige en betaalbare optie om uw woning of bedrijfspand te transformeren. Daarnaast heeft u zelf de controle over het ontwerp en de materialen, waardoor u uw eigen stempel kunt drukken op de uitstraling van uw gevel.

Met Isolatie Totaal Nederland B.V. als uw betrouwbare partner, kunt u erop vertrouwen dat u kwalitatieve en duurzame materialen ontvangt voor uw DIY groene gevel. Het zelf maken van een groene gevel is geschikt voor zowel consumenten als bedrijven en kan bijdragen aan een verhoging van de woningwaarde.

Vraag vandaag nog uw gratis offerte aan en ontdek hoe Isolatie Totaal Nederland B.V. u kan helpen bij het realiseren van uw droomgroene gevel!

Stap 1: Voorbereiding en Planning

Voordat je begint met het maken van jouw eigen groene gevel, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zo voorkom je onverwachte kosten en onaangename verrassingen tijdens het proces. Een gedegen planning is essentieel voor een succesvol resultaat.

Allereerst moet je een ontwerp maken van jouw toekomstige groene gevel. Dit ontwerp moet passen bij jouw stijl en smaak en moet ook praktisch uitvoerbaar zijn. Je kunt inspiratie opdoen door online te zoeken naar verschillende ontwerpen en stijlen van groene gevels.

Vervolgens moet je de materialen kiezen die je wilt gebruiken voor het maken van jouw groene gevel. Er zijn verschillende opties beschikbaar en het is belangrijk om de juiste materialen te selecteren die passen bij jouw ontwerp. Houd hierbij ook rekening met de kosten van de materialen en je budget.

Nadat je het ontwerp hebt gemaakt en de materialen hebt gekozen, moet je een planning opstellen voor de uitvoering van het project. Plan voldoende tijd in voor elke stap van het proces en houd rekening met eventuele vertragingen of tegenslagen.

Isolatie Totaal Nederland B.V. is uw betrouwbare partner voor het maken van uw groene gevel. Ze kunnen u voorzien van deskundig advies en praktische tips om uw project tot een succes te maken. Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek hoe voordelig en betaalbaar het maken van uw eigen groene gevel kan zijn.

Stap 2: De juiste planten kiezen en voorbereiden

Planten zijn essentieel voor een groene gevel. Maar welke planten zijn het meest geschikt om te gebruiken? Kies voor planten die van nature goed groeien op een verticale ondergrond, zoals klimop, vetplanten en grasachtige planten.

Voordat je begint met installeren, zorg ervoor dat de planten goed voorbereid zijn. Ontdoe wortels van overtollige grond en scheid planten met lange stelen in kleinere delen om op verschillende plekken te kunnen plaatsen.

Belangrijk om te onthouden: houd er rekening mee dat niet alle planten geschikt zijn voor jouw specifieke omgeving. Laat je daarom altijd adviseren door een professional, bijvoorbeeld door Isolatie Totaal Nederland B.V., uw betrouwbare partner voor de aanleg en onderhoud van uw groene gevel.

Tips voor het kiezen van planten:

 • Kies planten die passen bij het klimaat en de locatie van je woning of bedrijfspand.
 • Vraag advies aan een professional.
 • Combineer verschillende soorten planten voor een levendige uitstraling.
 • Zorg ervoor dat planten goed kunnen hechten aan de ondergrond.

Door de juiste planten te kiezen en deze goed voor te bereiden, creëer je een prachtige en duurzame groene gevel. Kies voor Isolatie Totaal Nederland B.V. als jouw betrouwbare partner voor advies over plantkeuze en installatie. Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek hoe voordelig en betaalbaar de aanleg van jouw groene gevel kan zijn!

Stap 3: Installatie van het groene gevelsysteem

Als u alle voorbereidingen heeft getroffen en de benodigde materialen heeft aangeschaft, is het tijd om te beginnen met het installeren van het groene gevelsysteem. Volg onze stap-voor-stap handleiding voor een succesvolle installatie.

Om te beginnen, moet u het framewerk van de gevel bevestigen. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type muur. Zorg ervoor dat het framewerk stevig en stabiel is.

Vervolgens is het tijd om het irrigatiesysteem te installeren. Dit is van cruciaal belang voor het behoud van uw groene gevel, zodat de planten voldoende water krijgen. Het irrigatiesysteem moet worden aangesloten op een waterbron en zorg ervoor dat u alle leidingen netjes en veilig installeert.

Daarna kunt u beginnen met het installeren van de planten. Plaats de planten op de juiste afstand van elkaar en zorg ervoor dat ze goed worden bevestigd aan het framewerk van de gevel. Laat voldoende ruimte voor groei zodat de planten zich kunnen ontwikkelen.

Zodra alle planten op hun plaats zitten, kunt u beginnen met het vullen van de plantzakken met aarde. Let erop dat u niet teveel aarde gebruikt, anders ontstaat er teveel druk op het framewerk. Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de aarde.

Als laatste is het tijd om het geheel af te werken. Dit houdt in dat u het overtollige materiaal verwijdert en de gevel netjes afwerkt. Controleer ook of het irrigatiesysteem goed werkt en of de planten voldoende water krijgen.

Profiteer van een voordelige en betaalbare groene gevel, geschikt voor zowel consumenten als bedrijven. Verhoog de waarde van uw woning en vraag vandaag nog een gratis offerte aan bij Isolatie Totaal Nederland B.V., uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw gevel.

Stap 4: Onderhoud van je groene gevel

Je hebt jouw groene gevel aangelegd en nu is het belangrijk om deze in optimale conditie te houden. Hier zijn een aantal handige tips voor onderhoud:

 • Verwijder regelmatig dode plantdelen van je groene gevel
 • Controleer of de irrigatiesystemen goed werken
 • Maak regelmatig de gevelbekleding schoon
 • Vervang beschadigde of zieke planten direct

Het onderhoud van je groene gevel is simpel en met deze tips zorg je ervoor dat je groene gevel er altijd stralend uitziet.

Isolatie Totaal Nederland B.V. – Uw betrouwbare partner voor groene gevels

Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. zijn we uw betrouwbare partner voor het aanleggen en onderhouden van uw groene gevel. Onze diensten zijn voordelig en betaalbaar voor zowel consumenten als bedrijven.

Een groene gevel kan de waarde van je woning aanzienlijk verhogen en wij bieden daarom ook de mogelijkheid tot een gratis offerte aanvragen. Door onze ervaring en expertise kunnen wij de beste oplossingen bieden bij het maken van jouw unieke groene gevel.

Ontdek nu wat wij voor jou kunnen betekenen en vraag direct een gratis offerte bij ons aan. Isolatie Totaal Nederland B.V. is uw betrouwbare partner voor al uw groene gevel projecten.

Kosten en besparingen van een groene gevel

Een groene gevel kan in eerste instantie een investering lijken, maar op lange termijn kan het veel besparingen opleveren. Het maken van een groene gevel kan variëren in kosten, afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte van je gevel, de gebruikte materialen en het soort beplanting. Toch is het zelf maken van een groene gevel voordeliger dan het inschakelen van professionals.

Door zelf een groene gevel te maken, bespaar je op de kosten voor arbeid en kan je zelf beslissen welke materialen je wilt gebruiken. Daarnaast kan een groene gevel bijdragen aan een verhoging van de waarde van je woning. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een woning met een groene gevel.

Als uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw gevel biedt Isolatie Totaal Nederland B.V. betaalbare en kwalitatieve oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven. Vraag nu een gratis offerte aan en leer over de mogelijkheden om uw eigen groene gevel te maken.

Note: Afbeelding toont een voorbeeld van een groene gevel.

Groene gevels voor consumenten en bedrijven

Een groene gevel kan niet alleen bijdragen aan een gezondere leefomgeving, maar kan ook de uitstraling van je bedrijfspand verbeteren en de waarde van je woning verhogen. Of je nu een consument bent die zijn huis wil transformeren tot een groen paradijs, of een bedrijf dat een groene uitstraling wil creëren, Isolatie Totaal Nederland B.V. kan je helpen bij het maken van jouw groene gevel.

Wij zijn uw betrouwbare partner voor het maken van een groene gevel en bieden voordelige en betaalbare oplossingen voor consumenten en bedrijven. Door te kiezen voor een groene gevel, draag je bij aan een duurzamere wereld en profiteer je tegelijkertijd van de vele voordelen van een groene gevel.

Verhoging van de Woningwaarde

Een groene gevel kan niet alleen bijdragen aan een gezondere leefomgeving, maar kan ook de waarde van je woning verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een woning met een groene gevel. Door te kiezen voor een groene gevel, investeer je niet alleen in een duurzamere wereld, maar ook in de toekomst van je woning.

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag nu een gratis offerte aan bij Isolatie Totaal Nederland B.V. en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het maken van jouw groene gevel. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven en staan garant voor een succesvolle installatie van je groene gevel.

Verhoog de waarde van je woning met een groene gevel

Weet je dat een groene gevel een meerwaarde kan bieden aan je woning? Potentiële kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een woning met een groene gevel. En dat is niet alles, het hebben van een groene gevel kan ook het verkoopproces van je woning versnellen. Waarom? Omdat mensen graag willen wonen in een groene omgeving en de voordelen ervan willen ervaren.

Een groene gevel is niet alleen goed voor de esthetische uitstraling van je woning, maar kan ook bijdragen aan het verminderen van de stedelijke hitte-eilanden en luchtvervuiling. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot gezondere leefomstandigheden, wat weer in jouw voordeel kan werken als het tijd is om je woning te verkopen.

Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. zijn we uw betrouwbare partner voor het maken van een groene gevel. Wij zijn voordelig en betaalbaar zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Wij bieden groene gevels aan voor zowel consumenten als bedrijven.

Voordelen van een groene gevel Kostenbesparing
Verhoging van de woningwaarde Verhoogt de waarde van je woning en trekt potentiële kopers aan. Voorkomt hoge kosten voor airconditioning en verwarming door de isolerende werking van de gevel.
Verfraaiing van de omgeving Draagt bij aan de verbetering van het stedelijke landschap en vermindering van luchtvervuiling. Aantrekkelijker en efficiënter alternatief ten opzichte van traditionele methoden.
Beter leef- en werkklimaat Zorgt voor een koeler binnenklimaat en gezondere leefomstandigheden. Onderhoudsvriendelijk en duurzaam, wat op lange termijn kostenbesparend is.

Vraag vandaag nog een gratis offerte aan voor uw groene gevel en begin met het verhogen van de waarde van uw woning!

Gratis offerte aanvragen voor jouw groene gevel

Wil jij ook genieten van een groene gevel en ben je op zoek naar een betrouwbare partner om jouw droomproject te realiseren? Isolatie Totaal Nederland B.V. is uw partner waarop je kunt vertrouwen!

Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. begrijpen we hoe belangrijk jouw groene gevel is en daarom bieden wij betaalbare en voordelige oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven. Wij weten als geen ander dat een groene gevel niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook kan bijdragen aan een verhoging van de woningwaarde.

Laat Isolatie Totaal Nederland B.V. ervoor zorgen dat jouw groene gevel er stralend uit blijft zien. Wij bieden diverse mogelijkheden voor het reinigen van jouw groene gevel zodat je er nog vele jaren van kunt genieten. Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Isolatie Totaal Nederland B.V. – Uw betrouwbare partner

Bij het maken van uw groene gevel is het belangrijk om een betrouwbare partner te hebben die u kan helpen bij het ontwerp, de installatie en het onderhoud van uw prachtige groene gevel. Isolatie Totaal Nederland B.V. is zo’n betrouwbare partner.

Met jarenlange ervaring en expertise in het bouwen en onderhouden van groene gevels, weten we wat er nodig is om uw droomproject te realiseren.

Uw Betrouwbare Partner voor het reinigen van uw gevel!

Wij bieden voordelige en betaalbare oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven en we helpen u graag bij het verhogen van de waarde van uw woning met een prachtige groene gevel.

Daarnaast kunt u bij ons vrijblijvend een gratis offerte aanvragen voor het maken van uw groene gevel.

Vertrouw op onze expertise en ervaring en maak uw groene gevel droom waar met Isolatie Totaal Nederland B.V.!

Tips en inspiratie voor jouw groene gevel

Wil je graag jouw eigen groene gevel ontwerpen en bouwen, maar weet je niet waar te beginnen? Hier zijn een paar handige tips en ideeën om je op weg te helpen.

Om te beginnen moet je goed nadenken over de planten die je wilt gebruiken. Kies planten die geschikt zijn voor jouw klimaatzone en die goed groeien in de schaduw of op een muur in de volle zon. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de groeiwijze en de grootte van de planten. Zo voorkom je dat de planten te groot worden en niet meer passen bij de grootte van jouw gevel.

Een andere tip is om te spelen met verschillende structuren en kleuren. Combineer verschillende planten en bloemen om een mooi en levendig geheel te maken. Denk ook eens aan het toevoegen van klimplanten, zoals klimrozen, clematis of kamperfoelie. Deze planten zorgen voor een mooie verticale groei en kunnen de gevel op een natuurlijke manier bedekken.

Daarnaast is het aan te raden om te werken met een groene gevelsysteem. Hierdoor krijgen de planten voldoende water en voedingsstoffen, wat leidt tot een betere groei en bloei. Bovendien is het onderhoud van een groene gevelsysteem veel gemakkelijker en efficiënter dan bij een traditionele plantenmuur.

Als laatste tip willen we je meegeven om creatief te zijn en te spelen met verschillende ontwerpen en patronen. Maak bijvoorbeeld een mozaïek van verschillende planten of laat het patroon van de muur terugkomen in de groene gevel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Met deze tips en ideeën kun je aan de slag gaan met het ontwerpen en bouwen van jouw droomgroene gevel. Vergeet ook niet om een gratis offerte aan te vragen bij Isolatie Totaal Nederland B.V., jouw betrouwbare partner. Zij helpen je graag verder met het realiseren van een groene gevel voor jouw woning of bedrijfspand.

Isolatie Totaal Nederland B.V. – Uw betrouwbare partner

Isolatie Totaal Nederland B.V. is uw betrouwbare partner bij het maken van uw groene gevel. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u helpen bij het transformeren van uw woning tot een groen paradijs. Wij bieden voordelige en betaalbare oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven.

Een groene gevel kan niet alleen bijdragen aan een gezondere leefomgeving, maar ook aan de verhoging van de woningwaarde. Door het laten plaatsen van een groene gevel, kunt u de waarde van uw woning aanzienlijk verhogen en het verkoopproces positief beïnvloeden.

Vraag nu een gratis offerte aan bij Isolatie Totaal Nederland B.V. en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het maken van uw groene gevel. Wij zijn uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw gevel en het transformeren van uw woning.

Uw voordelen op een rij:

 • Voordelig en betaalbaar
 • Voor zowel consumenten als bedrijven
 • Verhoging van de woningwaarde
 • Gratis Offerte Aanvragen

FAQ

Waarom zou ik zelf een groene gevel maken?

Het zelf maken van een groene gevel heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het kostenefficiënt en betaalbaar, omdat je zelf de materialen kunt kiezen en geen professionals hoeft in te huren. Daarnaast heb je volledige controle over het ontwerp en kun je een unieke groene gevel creëren die past bij jouw smaak en stijl. Bovendien draag je bij aan een groenere leefomgeving en verhoog je de waarde van je woning.

Welke planten zijn geschikt voor een groene gevel?

Niet alle planten zijn geschikt voor een groene gevel. Het is belangrijk om planten te kiezen die bestand zijn tegen droogte, weinig voedingsstoffen nodig hebben en goed kunnen hechten aan de gevel. Enkele geschikte planten zijn klimop, sedum, wingerd en wilde wingerd. Deze planten kunnen goed overleven in verticale omstandigheden en zorgen voor een groene en levendige uitstraling.

Hoe kan ik een groene gevel installeren?

Het installeren van een groene gevel kan stap voor stap worden gedaan. Eerst moet je de gevel voorbereiden door eventuele beschadigingen te repareren en de gevel schoon te maken. Vervolgens moet je het juiste groene gevelsysteem kiezen en installeren, waarbij je rekening houdt met de gekozen planten en de constructie van de gevel. Ten slotte is het belangrijk om het groene gevelsysteem regelmatig te onderhouden en de planten goed te verzorgen.

Wat zijn de kosten en besparingen van een groene gevel?

De kosten van het maken van een groene gevel variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, het gekozen groene gevelsysteem en de planten. Over het algemeen kunnen de kosten worden beïnvloed door de materialen en arbeidskosten. Het hebben van een groene gevel kan echter op lange termijn besparingen opleveren, zoals energiebesparing door de isolerende werking en het verminderen van onderhoudskosten.

Hoe kan een groene gevel de waarde van mijn woning verhogen?

Een groene gevel kan de waarde van je woning verhogen door verschillende redenen. Ten eerste zorgt een groene gevel voor een esthetische upgrade van je woning, waardoor het aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Daarnaast kan een groene gevel de energie-efficiëntie van je woning verbeteren en helpen bij het isoleren, wat waarde kan toevoegen aan je woning. Bovendien speelt duurzaamheid en de positieve impact op het milieu een steeds grotere rol bij het waarderen van vastgoed.

Kan Isolatie Totaal Nederland B.V. mij helpen met mijn groene gevel project?

Ja, Isolatie Totaal Nederland B.V. kan je helpen bij het realiseren van jouw groene gevel project. Ze hebben ervaring en expertise op het gebied van groene gevels en bieden betaalbare oplossingen. Je kunt bij hen een gratis offerte aanvragen om meer informatie te ontvangen over hoe ze jou kunnen ondersteunen bij het maken van jouw groene gevel.

Wilt u informatie per mail ontvangen?

Vul hier onder uw gegevens in...

Ontdek binnen enkele minuten

Vul hier onder het formulier in

Vul uw gegevens in zodat we kunnen controleren of we een specialist in de buurt hebben!
Vink aan wat voor u van toepassing is:
Vul uw gegevens in zodat we contact met u kunnen opnemen voor meer informatie

Tonzon Brochure

Download de PIR Platen Brochure

Download de EPS Bodemparels HR++ Brochure