Buitenmuur Zelf Impregneren – Eenvoudige Stappen

seluk-beluk-kepribadian-highly-sensitive-person
Kindly-smiling-old-man-Stock-Photo

+5.000 huiseigenaren gingen u voor!

Vind een isolatiespecialist uit uw regio!
Vul uw gegevens in zodat we kunnen controleren of we een specialist in de buurt hebben!
Vink aan wat voor u van toepassing is:
Vul uw gegevens in zodat we contact met u kunnen opnemen voor meer informatie

Buitenmuur Zelf Impregneren – Eenvoudige Stappen

impregneren buitenmuur zelf doen

Buitenmuur Zelf Impregneren – Eenvoudige Stappen

Welkom bij Isolatie Totaal Nederland B.V., uw betrouwbare partner voor het reinigen en impregneren van uw gevel. Het beschermen van uw buitenmuur tegen vocht, vervuiling en vorstschade is van belang om deze in optimale staat te houden en de levensduur te verlengen. Het goede nieuws is dat u uw buitenmuur zelf kunt impregneren met ons eenvoudige stappenplan. In deze gids ontdekt u welke benodigdheden u nodig heeft, wat de voordelen zijn van het impregneren van uw buitenmuur, en hoe u dit zelf kunt doen. Lees verder voor een duurzaam en waterdicht resultaat!

Belangrijkste Punten:

 • Bescherm uw buitenmuur tegen vocht, vervuiling en vorstschade.
 • Verleng de levensduur van uw gevel en verhoog de isolatiewaarde.
 • Het zelf impregneren van uw buitenmuur is betaalbaar en voor consumenten en bedrijven.
 • Verhoog de waarde van uw woning met een geïmpregneerde gevel.
 • Vraag een gratis offerte aan bij Isolatie Totaal Nederland B.V.

Waarom je buitenmuur impregneren?

voordelen impregneren buitenmuur

Wil je dat je buitenmuur er zo lang mogelijk mooi uit blijft zien? Overweeg dan om je buitenmuur te laten impregneren. Impregneren biedt niet alleen bescherming tegen vocht, vervuiling en vorstschade, maar verlengt ook de levensduur van je gevel en zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Hierdoor bespaar je op de energierekening. Het impregneren van je buitenmuur is een slimme investering!

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven kunnen bij ons terecht om hun gevel te impregneren. Daarnaast is het impregneren van je buitenmuur voordelig en betaalbaar.

Voordelen van impregneren buitenmuur
Bescherming tegen vocht, vervuiling en vorstschade
Verlengt de levensduur van je gevel
Verhoogt de isolatiewaarde, waardoor je bespaart op de energierekening
Verbetert het uiterlijk van je gevel
Verhoogt de waarde van je woning

Wacht dus niet langer en vraag vandaag nog een gratis offerte aan bij Isolatie Totaal Nederland B.V. en zie wat wij voor jouw gevel kunnen betekenen. Uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw gevel!

Benodigdheden voor het impregneren van je buitenmuur

benodigdheden impregneren buitenmuur

Voordat u uw buitenmuur kunt impregneren, heeft u enkele benodigdheden nodig om deze taak met succes uit te voeren. Hieronder staan enkele van de belangrijkste benodigdheden op een rij:

Benodigd voor het impregneren van uw buitenmuur Waar u het kunt verkrijgen
Impregneermiddel voor uw buitenmuur Isolatie Totaal Nederland B.V.
Drukspuit Isolatie Totaal Nederland B.V.
Beschermende kleding (handschoenen, bril, laarzen) Online of bij bouwmarkt
Tape of afdekfolie Online of bij bouwmarkt

De bovenstaande benodigdheden zijn essentieel om het impregneren van uw buitenmuur op de juiste manier uit te voeren. Het impregneermiddel en de drukspuit kunt u verkrijgen bij Isolatie Totaal Nederland B.V. en de beschermende kleding, tape of afdekfolie kunt u online kopen of bij een bouwmarkt bij u in de buurt.

U kunt er ook voor kiezen om een professional in te huren die gespecialiseerd is in het impregneren van buitenmuren. Isolatie Totaal Nederland B.V. is uw betrouwbare partner voor deze klus. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring en maken gebruik van hoogwaardige producten en materialen. Bovendien bieden wij onze diensten zowel aan voor consumenten als bedrijven.

Niet alleen zorgt het impregneren van uw buitenmuur voor bescherming tegen vocht en vervuiling, maar het verlengt ook de levensduur van uw gevel en verhoogt de isolatiewaarde van uw huis. Dit draagt bij aan de verhoging van uw woningwaarde. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan en ontdek hoe voordelig en betaalbaar het impregneren van uw buitenmuur kan zijn!

Stappenplan voor het zelf impregneren van je buitenmuur

Wil je zelf je buitenmuur impregneren en ben je op zoek naar een duidelijk stappenplan? Isolatie Totaal Nederland B.V. helpt je graag op weg. Met onze professionele tips en adviezen ben je verzekerd van een optimaal resultaat.

Volg onderstaande stappen voor het zelf impregneren van je buitenmuur:

 1. Voorbereiden van de buitenmuur

  Reinig de buitenmuur grondig en let op beschadigingen. Laat de muur drogen voordat je aan de slag gaat.

 2. Beschermende maatregelen treffen

  Bescherm de omgeving en draag beschermende kleding.

 3. Het impregneren van de buitenmuur

  Breng het impregneermiddel gelijkmatig aan op de muur. Zorg dat het middel goed wordt opgenomen en vermijd overlappingen.

 4. Droogtijd en nabehandeling

  Laat de muur voldoende drogen en verwijder eventuele restanten.

Met dit eenvoudige stappenplan behaal je een duurzaam en waterdicht resultaat. En dat hoeft niet kostbaar te zijn! Bovendien verhoog je de waarde van je woning. Benieuwd naar de kosten en besparingen? Vraag dan nu een gratis offerte aan bij Isolatie Totaal Nederland B.V., uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw gevel!

Stap 1: Voorbereiden van de buitenmuur

U staat op het punt om uw buitenmuur te impregneren. De eerste stap is het grondig reinigen van uw gevel. Gebruik een hogedrukreiniger of borstel en emmer om alle vuil en loszittende verf te verwijderen. Als er scheuren of beschadigingen zijn, repareer deze eerst voordat u begint met impregneren.

Een schone en gladde ondergrond is essentieel voor een succesvolle impregnatie. Als uw gevel nog niet schoon is, kan het impregneermiddel niet goed hechten, waardoor de beschermende werking vermindert.

Reinigingsmiddelen

Product Voordelen Nadelen
Schoonmaakazijn Voordelig en milieuvriendelijk Niet geschikt voor hardnekkig vuil
Bio-afbreekbaar reinigingsmiddel Geschikt voor alle soorten vuil Iets duurder dan andere reinigingsmiddelen
Hogedrukreiniger Verwijdert vuil snel en efficiënt Kan de ondergrond beschadigen als de druk te hoog is
Zachte borstel en schoon water Milieuvriendelijk en veilig voor de ondergrond Vereist veel fysieke inspanning

Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die de ondergrond kunnen beschadigen. Vraag advies aan Isolatie Totaal Nederland B.V. voor het beste reinigingsmiddel voor uw gevel.

Uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw gevel! Isolatie Totaal Nederland B.V. is er voor zowel consumenten als bedrijven. Het impregneren van uw buitenmuur verhoogt niet alleen de levensduur en isolatiewaarde, maar ook de waarde van uw woning. Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek hoe voordelig en betaalbaar het impregneren van uw buitenmuur kan zijn.

Stap 2: Beschermende maatregelen treffen

Voordat je begint met het impregneren van je buitenmuur, is het cruciaal om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo voorkom je dat het impregneermiddel op andere oppervlakken terechtkomt. Hieronder vind je een aantal belangrijke tips:

 1. Dek de omgeving af: Bescherm de vloer rondom de muur met een zeil of afdekfolie. Zo voorkom je dat het impregneermiddel op de grond terechtkomt.
 2. Draag beschermende kleding: Om jezelf te beschermen tegen het impregneermiddel, is het belangrijk om handschoenen, een veiligheidsbril en oude kleding te dragen.
 3. Ventileer de ruimte: Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het impregneren, bijvoorbeeld door een raam open te zetten.

Door deze maatregelen te nemen, kun je veilig en efficiënt aan de slag gaan met het impregneren van je buitenmuur.

Stap 3: Het impregneren van de buitenmuur

U bent nu klaar om het impregneermiddel aan te brengen op uw buitenmuur. Gebruik de drukspuit om het impregneermiddel gelijkmatig te verspreiden over de muur. Zorg ervoor dat u de drukspuit op de juiste manier gebruikt en dat u tijdens het impregneren let op de volgende punten:

 • Werk van boven naar beneden.
 • Zorg voor een gelijkmatige verdeling van het impregneermiddel.
 • Vermijd overlap door al behandelde oppervlakken niet opnieuw te behandelen.
 • Voorkom dat het impregneermiddel op andere oppervlakken terechtkomt.

Als u deze tips opvolgt, bereikt u het beste resultaat bij het impregneren van uw buitenmuur.

Heeft u nog vragen over het aanbrengen van het impregneermiddel? Neem dan gerust contact op met Isolatie Totaal Nederland B.V., uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw gevel! Onze ervaren vakmensen helpen u graag verder.

Stap 4: Droogtijd en Nabehandeling

Nadat u de buitenmuur heeft geïmpregneerd, is het belangrijk om de muur voldoende tijd te geven om te drogen. De droogtijd van het impregneermiddel hangt af van het type product dat u heeft gebruikt. Gemiddeld duurt het ongeveer 24 uur voordat de muur volledig droog is. Let op dat u de muur niet aanraakt tijdens deze periode.

Na de droogtijd is het belangrijk om de muur nog eens goed te inspecteren. Mogelijk zijn er nog delen van de gevel die niet goed zijn geïmpregneerd, of zijn er gebieden waar het middel is uitgelopen. Deze plekken kunt u bijwerken met een kwast of roller.

Tot slot kunt u overwegen om de muur na te behandelen met een coating. Dit kan worden gedaan wanneer de impregneerlaag volledig droog is. Een coating biedt extra bescherming en verlengt de levensduur van de gevel. Neem contact op met Isolatie Totaal Nederland B.V. voor meer informatie over deze optie.

Uw Betrouwbare Partner voor het Reinigen van Uw Gevel!

Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. zijn we gespecialiseerd in het impregneren van buitenmuren. We bieden voordelige en betaalbare oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven. Door uw gevel te impregneren, verhoogt u niet alleen de levensduur en isolatiewaarde van uw woning, maar ook de waarde ervan. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan en ontdek de voordelen van het impregneren van uw buitenmuur.

Impregneren van de buitenmuur – kosten en besparingen

Wilt u weten wat de kosten zijn van het impregneren van uw buitenmuur? Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. bieden wij voordelige en betaalbare impregneerproducten van hoge kwaliteit. Voor zowel consumenten als bedrijven zijn wij uw betrouwbare partner voor het reinigen en impregneren van uw gevel.

Door uw buitenmuur te impregneren, bespaart u op reinigings- en reparatiekosten op de lange termijn. Uw gevel is beter bestand tegen vocht en vorstschade, waardoor u minder geld kwijt bent aan onderhoud en reparaties. Niet alleen leidt impregneren tot kostenbesparingen, het verhoogt ook de waarde van uw woning door de verbeterde uitstraling van uw gevel.

Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het impregneren van uw buitenmuur. Maak gebruik van onze expertise en kies voor een duurzaam en waterdicht resultaat.

Tabel van kosten en besparingen bij impregneren van uw buitenmuur

Kostenpost Kosten (€)
Impregneermiddel 50-150
Drukspuit 30-50
Beschermende kleding 10-20
Arbeidsloon 300-700
Totaal 390-920
Besparingen
Vermindering reinigingskosten 100-200 per jaar
Vermindering reparatiekosten 500-1000 per jaar
Totaal besparingen per jaar 600-1200 per jaar
Tijd tot terugverdienen 1-2 jaar

Uit bovenstaande tabel blijkt dat het impregneren van uw buitenmuur zichzelf binnen 1-2 jaar terugverdient. Bovendien zorgt het voor een besparing op reinigings- en reparatiekosten van gemiddeld €600-1200 per jaar. Vraag dus snel een gratis offerte aan bij Isolatie Totaal Nederland B.V. en profiteer van deze kostenbesparing en verhoging van de waarde van uw woning!

Doe-het-zelf of professioneel laten impregneren?

Je hebt nu alle informatie over het zelf impregneren van je buitenmuur tot je beschikking, maar misschien vraag je je af of het niet beter is om een professional in te schakelen. In deze sectie bespreken we de voor- en nadelen van zelf impregneren en het laten doen door een professional.

Zelf impregneren: voordelig en betaalbaar

Het grootste voordeel van zelf impregneren is de prijs. Door het zelf te doen bespaar je op de kosten van arbeid en materialen. Bovendien is het vaak een eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren met behulp van ons stappenplan en de benodigde benodigdheden.

Professioneel impregneren: betrouwbaar en tijdbesparend

Als je liever wilt dat een professional de klus voor je uitvoert, ben je verzekerd van een betrouwbaar resultaat. Bovendien hoef je zelf geen tijd en moeite te stoppen in het impregneren van je gevel. Wel zijn de kosten van het inhuren van een professional hoger dan wanneer je het zelf doet.

Zelf impregneren Professioneel laten impregneren
Kosten Goedkoop Relatief duur
Resultaat Hangt af van je eigen vaardigheden Betrouwbare garantie van een professional
Tijd en moeite Zelf doen kost tijd en inspanning Geen tijd en moeite nodig

Of je nu kiest voor zelf impregneren of het laten doen door een professional hangt af van jouw voorkeur, budget en tijdsplanning. Door onze informatie en tips te gebruiken, kun je de juiste keuze maken en zorgen voor een succesvol impregneerresultaat.

Impregneerproducten voor je buitenmuur

Er zijn verschillende impregneerproducten beschikbaar voor het impregneren van je buitenmuur. Het juiste impregneermiddel is afhankelijk van het type muur en jouw persoonlijke voorkeuren. Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. vind je een breed assortiment aan kwalitatieve impregneerproducten.

Er zijn twee soorten impregneermiddelen: watergedragen en oplosmiddelhoudende middelen. Watergedragen middelen zijn milieuvriendelijker, terwijl oplosmiddelhoudende middelen beter bestand zijn tegen vocht en vuil. Bekende merken van impregneermiddelen zijn bijvoorbeeld Remmers en Simson.

Als je niet zeker weet welk impregneerproduct het meest geschikt is voor jouw situatie, neem dan gerust contact op met Isolatie Totaal Nederland B.V. Onze ervaren experts helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing.

Over Isolatie Totaal Nederland B.V.

Isolatie Totaal Nederland B.V. is uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw gevel! Wij bieden hoogwaardige oplossingen voor het onderhoud en de isolatie van uw woning of bedrijfspand. Onze diensten zijn voordelig en betaalbaar voor consumenten en bedrijven. Je investering in impregneerproducten betaalt zichzelf terug door de verhoging van de woningwaarde.

Vraag een gratis offerte aan

Wil je ook profiteren van de vele voordelen van impregneerproducten voor je buitenmuur? Vraag dan nu een gratis offerte aan bij Isolatie Totaal Nederland B.V. en ontdek hoe we je verder kunnen helpen. Neem contact met ons op en maak kennis met onze professionele en betrouwbare aanpak.

Verhoog de waarde van je woning

Het impregneren van je buitenmuur biedt niet alleen bescherming tegen vocht, vervuiling en vorstschade, het verhoogt ook de waarde van je woning. Een geïmpregneerde gevel is namelijk duurzaam en vraagt minder onderhoud, wat potentiële kopers aantrekt en de verkoopprijs kan verhogen.

Isolatie Totaal Nederland B.V. is uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw gevel. Wij bieden voordelige en betaalbare oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven. Bij ons kunt u terecht voor het impregneren van uw buitenmuur, waarbij we gebruik maken van hoogwaardige impregneerproducten die de levensduur van uw gevel verlengen.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van een geïmpregneerde gevel en de waarde van uw woning verhogen? Vraag dan nu een gratis offerte aan bij Isolatie Totaal Nederland B.V.

Vraag een gratis offerte aan

Uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw gevel! Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. kunt u terecht voor het impregneren van uw buitenmuur, zowel voor consumenten als bedrijven. Het impregneren van uw buitenmuur heeft vele voordelen, zoals bescherming tegen vocht, vorstschade en vervuiling. Bovendien verhoogt het de waarde en levensduur van uw woning.

Wij bieden impregneerproducten van hoge kwaliteit tegen voordelige en betaalbare tarieven. Neem contact met ons op en ontvang een gratis offerte op maat. Onze ervaren vakmensen staan klaar om u te helpen en een passende oplossing te bieden voor uw situatie. Vraag nu uw gratis offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Gratis offerte aanvragen? Neem contact op met Isolatie Totaal Nederland B.V.

Vraag een gratis offerte aan

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om uw gevel te impregneren? Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. bent u aan het juiste adres! We bieden voordelige en betaalbare oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven.

Niet alleen verlengt het impregneren van uw buitenmuur de levensduur en verhoogt het de isolatiewaarde, het draagt ook bij aan een stijging van de woningwaarde. Kortom, een slimme investering!

Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek hoe wij u kunnen helpen met uw gevelproblemen. Isolatie Totaal Nederland B.V. is uw betrouwbare partner voor het reinigen en impregneren van uw gevel.

FAQ

Waarom zou ik mijn buitenmuur zelf impregneren?

Het impregneren van je buitenmuur biedt verschillende voordelen, zoals bescherming tegen vocht, vervuiling en vorstschade. Daarnaast verlengt het de levensduur van je gevel en zorgt het voor een hogere isolatiewaarde.

Welke producten heb ik nodig om mijn buitenmuur te impregneren?

Voor het impregneren van je buitenmuur heb je een impregneermiddel, een drukspuit, beschermende kleding en gereedschap nodig. Deze materialen kun je verkrijgen bij gespecialiseerde winkels of online.

Wat is het stappenplan voor het zelf impregneren van mijn buitenmuur?

Volg ons stappenplan voor het impregneren van je buitenmuur. We leggen stap voor stap uit hoe je de muur moet voorbereiden, welke beschermende maatregelen je moet treffen, hoe je het impregneermiddel moet aanbrengen, en hoe lang de droogtijd is.

Hoe lang duurt het voordat mijn geïmpregneerde buitenmuur droog is?

De droogtijd van een geïmpregneerde buitenmuur kan variëren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Over het algemeen duurt het gemiddeld 24 tot 48 uur voordat de muur volledig droog is.

Wat zijn de kosten van het impregneren van mijn buitenmuur?

De kosten van het impregneren van je buitenmuur zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de muur en het type impregneermiddel dat je gebruikt. Het is raadzaam om een offerte aan te vragen bij een professioneel bedrijf voor een exacte prijsindicatie.

Kan ik mijn buitenmuur ook professioneel laten impregneren?

Ja, je kunt er ook voor kiezen om je buitenmuur door een professioneel bedrijf te laten impregneren. Dit kan handig zijn als je zelf geen ervaring hebt of als je het liever aan experts overlaat. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

Welke impregneerproducten zijn geschikt voor mijn buitenmuur?

Er zijn verschillende impregneerproducten beschikbaar voor het impregneren van je buitenmuur. Het meest geschikte product hangt af van het type ondergrond en het gewenste resultaat. Laat je adviseren door een specialist om de juiste keuze te maken.

Verhoogt het impregneren van mijn buitenmuur de waarde van mijn woning?

Ja, het impregneren van je buitenmuur kan de waarde van je woning verhogen. Een geïmpregneerde gevel heeft een positieve invloed op de uitstraling en duurzaamheid van je huis, wat potentiële kopers kan aantrekken.

Hoe kan ik een gratis offerte voor het impregneren van mijn buitenmuur aanvragen?

Je kunt een gratis offerte aanvragen bij Isolatie Totaal Nederland B.V. Vul het contactformulier in op onze website en onze ervaren vakmensen zullen contact met je opnemen om een passende oplossing te bieden voor jouw situatie.

Wilt u informatie per mail ontvangen?

Vul hier onder uw gegevens in...

Ontdek binnen enkele minuten

Vul hier onder het formulier in

Vul uw gegevens in zodat we kunnen controleren of we een specialist in de buurt hebben!
Vink aan wat voor u van toepassing is:
Vul uw gegevens in zodat we contact met u kunnen opnemen voor meer informatie

Tonzon Brochure

Download de PIR Platen Brochure

Download de EPS Bodemparels HR++ Brochure