Ontdek de Subsidie Isolatie Kosten in Nederland

seluk-beluk-kepribadian-highly-sensitive-person
Kindly-smiling-old-man-Stock-Photo

+5.000 huiseigenaren gingen u voor!

Vind een isolatiespecialist uit uw regio!
Vul uw gegevens in zodat we kunnen controleren of we een specialist in de buurt hebben!
Vink aan wat voor u van toepassing is:
Vul uw gegevens in zodat we contact met u kunnen opnemen voor meer informatie

Ontdek de Subsidie Isolatie Kosten in Nederland

subsidie isolatie kosten

Ontdek de Subsidie Isolatie Kosten in Nederland

Ben je op zoek naar manieren om je energierekening te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame toekomst? Overweeg dan het isoleren van je woning of bedrijfspand. Door gebruik te maken van subsidie isolatie kosten kun je de financiële lasten van isolatie aanzienlijk verminderen. In dit artikel leer je alles over de subsidie isolatie kosten in Nederland, de voordelen van isolatie en hoe je een gratis isolatie check kunt aanvragen.

Belangrijkste Punten:

 • Subsidie isolatie is een regeling waarmee je financiële ondersteuning kunt krijgen voor het isoleren van je woning of bedrijfspand.
 • Door te isoleren kun je tot wel 50% besparen op je energierekening en bijdragen aan een duurzame toekomst.
 • Zowel consumenten als bedrijven kunnen gebruik maken van subsidie isolatie regelingen in Nederland.
 • Een gratis isolatie check kan je helpen bij het bepalen welke isolatiemaatregelen geschikt zijn voor jouw gebouw en welke subsidies je kunt ontvangen.
 • Isolatie is van groot belang voor zowel het comfort in je woning als voor het milieu.

Subsidie Isolatie Kosten in Nederland

Subsidie isolatie is een regeling waarbij je financiële ondersteuning kunt krijgen voor het isoleren van je woning of bedrijfspand. Door gebruik te maken van subsidies kun je de kosten van isolatie aanzienlijk verlagen. In Nederland zijn er verschillende subsidies beschikbaar die je kunt aanvragen, afhankelijk van het type isolatieproject dat je wilt uitvoeren. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de kosten en de subsidie mogelijkheden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Subsidie Isolatie Kosten

De kosten van isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt, het oppervlak dat moet worden geïsoleerd en de grootte van het gebouw. De gemiddelde kosten voor het isoleren van een woning liggen tussen de €1.000 en €5.000. Door gebruik te maken van subsidies kunnen deze kosten echter aanzienlijk worden verlaagd.

Isolatie Kosten Subsidie

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar die je kunt aanvragen voor isolatie. Zo zijn er bijvoorbeeld subsidies voor het isoleren van het dak, de gevel, de vloer en de spouwmuur. De hoogte van de subsidie kan variëren van enkele tientallen euro’s tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van het type isolatieproject en de voorwaarden van de subsidie.

Type isolatie Subsidiebedrag
Dakisolatie Subsidie tot €20 per m²
Gevelisolatie Subsidie tot €5 per m²
Vloerisolatie Subsidie tot €5 per m²
Spouwmuurisolatie Subsidie tot €8 per m²

Subsidie Isolatie

Om gebruik te kunnen maken van subsidie isolatie, dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld eigenaar zijn van de woning of het bedrijfspand waarvoor de subsidie wordt aangevraagd en moet de isolatie uitgevoerd worden door een erkend isolatiebedrijf. Daarnaast kan het zijn dat je aanvullende documenten moet aanleveren, zoals een offerte of factuur van het isolatiebedrijf.

Door te investeren in isolatie kun je niet alleen besparen op je energierekening, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de subsidie isolatie kosten in Nederland en hoe je hiervan kunt profiteren.

Voordelig en betaalbaar isoleren

Isolatie kan de kosten voor verwarming en koeling aanzienlijk verlagen, waardoor het een investering is die zichzelf terugverdient. Dankzij de subsidie isolatie kosten wordt het nog voordeliger om je woning of bedrijfspand te isoleren. Maar wat zijn de kosten van isolatie en wat zijn de subsidie mogelijkheden? Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Isolatie kosten

De kosten voor isolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie, de oppervlakte van de te isoleren ruimte en de gebruikte materialen. Over het algemeen liggen de kosten voor isolatie tussen de €20 en €70 per vierkante meter. Het is belangrijk om te bedenken dat isolatie een investering is die zichzelf op de lange termijn terugverdient door de energiebesparing die het oplevert.

Kosten subsidie

Dankzij subsidie isolatie kosten kun je de kosten voor isolatie aanzienlijk verlagen. In Nederland zijn er verschillende subsidies beschikbaar die je kunt aanvragen voor het isoleren van je woning of bedrijfspand. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type isolatieproject dat je wilt uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld een isolatiesubsidie krijgen voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Het loont de moeite om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er zijn voor jouw isolatieproject.

Subsidie isolatie voor consumenten en bedrijven

Zowel consumenten als bedrijven kunnen profiteren van de subsidie isolatie regelingen in Nederland. Met de isolatiesubsidie kun je de kosten van isolatie aanzienlijk verlagen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. De energiebesparing subsidie stimuleert het nemen van energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie.

Iedereen die een woning bezit, kan isolatiesubsidie aanvragen. Ook voor bedrijven zijn er specifieke subsidieregelingen beschikbaar. Het type subsidie dat je kunt aanvragen is afhankelijk van het type isolatieproject dat je wilt uitvoeren.

Subsidie isolatie voor consumenten

Voor woningeigenaren zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) of de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De SEEH is bedoeld voor isolatiemaatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. De ISDE is bedoeld voor warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels.

Binnen de SEEH is een combinatiesubsidie beschikbaar. Als je minimaal twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kun je maximaal € 10.000. subsidie ontvangen. Er gelden wel voorwaarden voor de subsidieaanvraag, zoals een minimum aantal isolatiemaatregelen en een maximum oppervlakte.

Subsidie isolatie voor bedrijven

Voor bedrijven zijn er verschillende subsidieregelingen beschikbaar die gericht zijn op energiebesparing en verduurzaming. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) of de Milieu-investeringsaftrek (MIA). De EIA is bedoeld voor energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking. De MIA is bedoeld voor milieuvriendelijke investeringen, waaronder isolatie van bedrijfsgebouwen.

Er gelden voorwaarden voor de subsidieaanvraag. Zo moet het bedrijf bijvoorbeeld voldoen aan bepaalde milieunormen en moet de investering een minimumbedrag hebben.

Onze experts kunnen je helpen bij het aanvragen van de subsidie isolatie en zorgen ervoor dat je de maximale subsidie ontvangt voor je isolatieproject. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Gratis Isolatie Check

De eerste stap in het isoleren van je woning of bedrijfspand is het laten uitvoeren van een isolatie check. Hiermee krijg je inzicht in de huidige isolatie van je gebouw en welke maatregelen je kunt nemen om je energieverbruik te verminderen.

Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. bieden we een gratis isolatie check aan. Onze experts komen bij je langs en bekijken de staat van je woning of bedrijfspand. Ze kijken naar de huidige isolatie van je dak, gevel, vloer en/of spouwmuur. Vervolgens geven ze je advies op maat over welke isolatiemaatregelen het meest geschikt zijn voor jouw woning of bedrijfspand.

Bovendien informeren ze je over de beschikbare subsidieregelingen voor isolatie. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen en de isolatiekosten in kaart brengen.

Hoe vraag je de gratis isolatie check aan?

Wil je gebruik maken van onze gratis isolatie check? Neem dan contact met ons op via onze website of telefonisch. Onze experts plannen dan een afspraak in op een moment dat jou uitkomt. Tijdens de afspraak voeren ze de isolatie check uit en geven ze je advies op maat.

Door te kiezen voor de gratis isolatie check bij Isolatie Totaal Nederland B.V. weet je zeker dat je investeert in de juiste isolatiemaatregelen. Bovendien krijg je inzicht in de subsidie mogelijkheden, waardoor je kunt besparen op de isolatiekosten.

Het belang van isolatie

Isolatie is van groot belang voor zowel het comfort in je woning als voor het milieu. Goede isolatie zorgt ervoor dat warmte in de winter binnen blijft en dat je huis koel blijft in de zomer. Hierdoor hoef je minder te stoken of te koelen, wat resulteert in lagere energiekosten. Daarnaast vermindert isolatie de CO2-uitstoot, waardoor je bijdraagt aan een duurzamere samenleving.

Besparen op energiekosten

Door je woning of bedrijfspand te isoleren, kun je tot wel 50% besparen op je energierekening. Dit komt doordat je minder hoeft te stoken of te koelen, waardoor je minder energie verbruikt. De investering in isolatie verdient zichzelf daarom terug op lange termijn.

Milieuvriendelijk

Naast het financiële voordeel van isolatie draag je ook bij aan een beter milieu. Door minder energie te verbruiken, verminder je de CO2-uitstoot en draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Verschillende soorten isolatie

Er zijn verschillende soorten isolatie die je kunt toepassen in je woning of bedrijfspand. Denk hierbij aan dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Iedere isolatiesoort heeft zijn eigen voordelen en kan bijdragen aan een betere energieprestatie van je gebouw. Afhankelijk van de huidige isolatie en je energieverbruik kun je bepalen welke isolatiemaatregelen het meest geschikt zijn.

Het rendement van isolatie

Maatregel Kosten Terugverdientijd
Spouwmuurisolatie €800 €1200 3-5 jaar
Dakisolatie €3000 €4500 5-7 jaar
Vloerisolatie €1500 – €2000 5-8 jaar
Gevelisolatie €5000 – €8000 10-15 jaar

Het rendement van isolatie verschilt per maatregel. Over het algemeen geldt dat de terugverdientijd varieert tussen de 3 en 15 jaar, afhankelijk van de maatregel en de isolatiewaarde van je woning of bedrijfspand.

Advies op maat

Wil je weten welke isolatiemaatregelen het meest geschikt zijn voor jouw woning of bedrijfspand? Neem dan contact op met onze isolatie-experts voor een gratis isolatie check. Zij kunnen je adviseren over de verschillende opties en de bijbehorende kosten en rendementen.

Verschillende soorten isolatie

Er zijn diverse soorten isolatie die je kunt toepassen in je woning of bedrijfspand. Afhankelijk van het type gebouw en de huidige isolatie, kan een van de volgende maatregelen worden toegepast:

Soort Isolatie Voordelen
Dakisolatie Een goed geïsoleerd dak voorkomt warmteverlies en bespaart energie. Dit levert een lagere energierekening op en draagt bij aan een duurzame toekomst.
Gevelisolatie Gevelisolatie zorgt voor een comfortabele en constante temperatuur in huis. Het vermindert koudebruggen en voorkomt warmteverlies. Dit resulteert in lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot.
Vloerisolatie Een goed geïsoleerde vloer zorgt voor minder warmteverlies en meer comfort in huis. Hierdoor hoef je minder te stoken, wat resulteert in een lagere energierekening en een duurzamer milieu.
Spouwmuurisolatie Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om warmteverlies te voorkomen en energie te besparen. Het zorgt voor een comfortabele en constante temperatuur in huis, wat resulteert in lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot.

Of je nu kiest voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie, het is belangrijk om de juiste maatregelen te treffen om energie te besparen en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Subsidieaanvraag en voorwaarden

Als je gebruik wilt maken van subsidie isolatie in Nederland, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden verschillen per subsidie en zijn afhankelijk van het type isolatieproject dat je wilt uitvoeren.

Om subsidie aan te vragen moet je vaak verschillende documenten indienen, zoals een offerte of factuur van de isolatie werkzaamheden en bewijs van eigendom van het pand. Het is belangrijk om te weten welke voorwaarden er gelden en welke documentatie je nodig hebt om de subsidieaanvraag succesvol te laten verlopen.

Voorbeeld van voorwaarden voor isolatie subsidie:

Voorwaarde Omschrijving
Energiebesparing De isolerende maatregelen moeten leiden tot energiebesparing.
Minimale oppervlakte Er geldt vaak een minimale oppervlakte voor het isolatieproject.
Vakman De isolerende maatregelen moeten worden uitgevoerd door een erkend vakman.
Factuur Je moet een factuur kunnen overleggen voor de uitgevoerde werkzaamheden.

Onze experts kunnen je helpen bij het aanvragen van de subsidie en zorgen ervoor dat je aan alle voorwaarden voldoet. Zo weet je zeker dat je de maximale subsidie ontvangt voor je isolatieproject.

Subsidiebedrag en besparing

Hoeveel subsidie je kunt ontvangen voor isolatie hangt af van de subsidie en het type isolatie dat je wilt laten uitvoeren. Het subsidiebedrag kan variëren van enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s. Daarnaast kun je tot wel 50% besparen op je energierekening door je woning of bedrijfspand goed te isoleren.

Met de subsidie isolatie kosten kun je de totale kosten van isolatie aanzienlijk verlagen, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt. Op de lange termijn verdien je deze investering terug door de energiebesparing die het oplevert. Goede isolatie draagt ook bij aan een duurzame toekomst door het verminderen van de CO2-uitstoot.

Hoeveel bespaar je met isolatie?

De exacte besparing die je kunt behalen met isolatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de huidige isolatie en je energieverbruik. Over het algemeen kun je tot wel 50% besparen op je energierekening door je woning of bedrijfspand goed te isoleren. Dit kan op jaarbasis honderden tot duizenden euro’s schelen.

Voorbeeld berekening

Huidige energierekening per jaar € 2.500,-
Besparing door isolatie per jaar (50%) € 1.250,-
Totale kosten isolatie € 5.000,-
Subsidiebedrag € 2.000,-
Nettokosten isolatie € 3.000,-
Tijd voor terugverdiening 2,4 jaar

Bij deze berekening is uitgegaan van een gemiddeld energieverbruik, een besparing van 50% op de energierekening en een totale investering van € 5.000,- voor de isolatie. Door gebruik te maken van de subsidie isolatie kosten van € 2.000,- en de besparing op je energierekening, verdien je deze investering terug binnen 2,4 jaar.

Subsidie isolatie aanvragen

Het aanvragen van subsidie isolatie kan een complex proces zijn, maar het is wel de moeite waard als je wilt besparen op je energiekosten. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden en de documentatie die je nodig hebt voor een succesvolle aanvraag. Hieronder vind je enkele stappen die je kunt nemen om de subsidieaanvraag tot een goed einde te brengen:

 1. Zoek uit welke subsidie je wilt aanvragen en controleer de voorwaarden.
 2. Verzamel de benodigde documentatie, zoals offertes en facturen.
 3. Vul het aanvraagformulier in en stuur deze op naar de juiste instantie.
 4. Wacht op goedkeuring van de subsidieaanvraag.
 5. Laat de isolatiewerkzaamheden uitvoeren en betaal de factuur.
 6. Dien de betaalde factuur in als bewijs van de gemaakte kosten.
 7. Ontvang de subsidie op je rekening.

Als je vragen hebt over de aanvraagprocedure of hulp nodig hebt bij het invullen van het aanvraagformulier, kun je contact opnemen met onze experts. We helpen je graag verder.

Kies voor duurzaamheid en bespaar

Isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door te kiezen voor isolatie draag je bij aan een duurzame toekomst en bespaar je op je energierekening. Met de subsidie isolatie kosten wordt het nog aantrekkelijker om je woning of bedrijfspand te isoleren. Je kunt tot wel 50% besparen op je energierekening door je huis goed te isoleren.

Investeer in isolatie en draag bij aan een duurzamere samenleving. Door het verminderen van je energieverbruik help je klimaatverandering tegen te gaan en een betere toekomst te creëren. Bovendien zorgt isolatie voor meer comfort in je woning, omdat warmte in de winter binnen blijft en je huis koel blijft in de zomer. Dat betekent minder stoken of koelen, wat weer resulteert in lagere energiekosten.

Wil je meer weten over de voordelen van isolatie en hoe je kunt besparen op je energierekening? Neem dan contact met ons op voor een gratis isolatie check. Onze experts komen bij je langs en geven je advies op maat over de beschikbare subsidieregelingen en isolatiekosten. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken en profiteren van de voordelen van isolatie.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de subsidieregelingen voor isolatie in Nederland? Of heb je vragen over de isolatiekosten en welke subsidies je kunt aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. hebben we jarenlange ervaring op het gebied van isolatie en kunnen we je voorzien van deskundig advies op maat. Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van de juiste isolatiemaatregelen voor jouw woning of bedrijfspand.

Je kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of het contactformulier op onze website. Ook kun je een gratis isolatie check aanvragen, waarbij onze experts bij je langs komen om te kijken welke isolatiemaatregelen geschikt zijn voor jouw gebouw.

Kies voor isolatie en bespaar op je energierekening, terwijl je bijdraagt aan een duurzame toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen.

Conclusie

Isolatie is een investering die zichzelf terugverdient en bijdraagt aan een duurzame toekomst. Door gebruik te maken van de subsidie isolatie kosten regeling in Nederland, kun je de kosten aanzienlijk verlagen en tot wel 50% besparen op je energierekening. Onze experts kunnen je helpen bij het aanvragen van de juiste subsidie voor jouw isolatieproject en bij het uitvoeren van een gratis isolatie check. Zo weet je precies welke isolatiemaatregelen het meest geschikt zijn voor jouw woning of bedrijfspand en welke kosten je kunt verwachten.

Maak de keuze voor duurzaamheid

Door te kiezen voor isolatie investeer je niet alleen in je eigen comfort, maar ook in een duurzame toekomst. Het verminderen van je energieverbruik draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en helpt klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast bespaar je op je energierekening, wat een financieel voordeel oplevert. Maak vandaag nog de keuze voor isolatie en profiteer van de voordelen.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de subsidie isolatie kosten in Nederland? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van advies op maat. Bij Isolatie Totaal Nederland B.V. helpen we je graag bij het besparen op je energierekening door middel van isolatie.

FAQ

Wat is subsidie isolatie?

Subsidie isolatie is een regeling waarbij je financiële ondersteuning kunt krijgen voor het isoleren van je woning of bedrijfspand. Hiermee kun je de kosten van isolatie aanzienlijk verlagen.

Hoe kan ik gebruik maken van subsidie isolatie?

Om gebruik te maken van subsidie isolatie, dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen en subsidies aan te vragen die beschikbaar zijn voor het type isolatieproject dat je wilt uitvoeren. Onze experts kunnen je hierbij ondersteunen.

Wat zijn de voordelen van isolatie?

Goede isolatie zorgt voor lagere energiekosten doordat warmte in de winter binnen blijft en je huis koel blijft in de zomer. Daarnaast draag je bij aan een duurzamere samenleving door minder energie te verbruiken.

Wie kan gebruik maken van subsidie isolatie?

Zowel consumenten als bedrijven kunnen gebruik maken van de subsidie isolatie regelingen in Nederland. Of je nu een eigen huis hebt of een bedrijfspand, er zijn subsidies beschikbaar die je kunnen helpen bij het isoleren van je woning of kantoor.

Hoe kan ik een gratis isolatie check krijgen?

Om te weten welke isolatiemaatregelen voor jouw woning of bedrijfspand geschikt zijn en welke subsidie je kunt ontvangen, kun je een gratis isolatie check laten uitvoeren. Onze experts komen bij je langs, bekijken de huidige isolatie en geven je advies op maat.

Waarom is isolatie belangrijk?

Isolatie is belangrijk voor zowel het comfort in je woning als voor het milieu. Goede isolatie zorgt voor lagere energiekosten en draagt bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

Welke soorten isolatie zijn er?

Er zijn verschillende soorten isolatie die je kunt toepassen, zoals dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Afhankelijk van je huidige isolatie en energieverbruik, kun je bepalen welke maatregelen het meest geschikt zijn.

Wat zijn de voorwaarden voor subsidie isolatie?

Om in aanmerking te komen voor subsidie isolatie, moet je voldoen aan specifieke voorwaarden die per subsidie en isolatieproject kunnen verschillen. Onze experts kunnen je helpen bij het succesvol aanvragen van de subsidie.

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?

Het subsidiebedrag dat je kunt ontvangen voor isolatie kan variëren, afhankelijk van de subsidie en het type isolatie. Het kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan de totale kosten van isolatie. Daarnaast bespaar je op lange termijn ook op je energierekening.

Hoe kan ik subsidie isolatie aanvragen?

Het aanvragen van subsidie isolatie kan een complex proces zijn. Onze experts kunnen je helpen bij het aanvragen van de subsidie en zorgen ervoor dat je de maximale subsidie ontvangt voor je isolatieproject.

Waarom zou ik kiezen voor isolatie?

Door te kiezen voor isolatie investeer je niet alleen in je eigen comfort, maar ook in een duurzame toekomst. Het verminderen van je energieverbruik draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en helpt klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast bespaar je op je energierekening.

Hoe kan ik contact opnemen voor meer informatie?

Wil je meer weten over de subsidie isolatie kosten in Nederland? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van advies op maat.

Wilt u informatie per mail ontvangen?

Vul hier onder uw gegevens in...

Ontdek binnen enkele minuten

Vul hier onder het formulier in

Vul uw gegevens in zodat we kunnen controleren of we een specialist in de buurt hebben!
Vink aan wat voor u van toepassing is:
Vul uw gegevens in zodat we contact met u kunnen opnemen voor meer informatie

Tonzon Brochure

Download de PIR Platen Brochure

Download de EPS Bodemparels HR++ Brochure